Szedd magad levendula

Az utóbbi évek legnépszerűbb gyümölcs és virág beszerzésévé vált a szedd magad levendula és szedd magad gyümölcs akciók. Mert nem csak a levendula, hanem az eper, az alma, de a sárgabarack, és az őszibarack is nagyon népszerű. A szedd magad levendula akciók az utóbbi évek népszerű programjai, melyet már nemcsak Tihanyban, és Pannonhalmán, hanem az ország több helyszínén is el tudunk érni.

A szedd magad akciókban pedig nemcsak a virág szedésére, de számos levendulás különlegesség – fagyi, szörp – kóstolására és vásárlására is lehetőség nyílik. De szezonon kívül is elérhetők a levendulás szappanok, illatosítók és egyéb vásárfiák is.

Szedd magad levendula

Hazánkban is sok helyen vannak gyönyörű, egybefüggő levendula mezők. Számos helyen a virágzási időszakban – jellemzően június elejétől közepétől egészen július közepéig – várják a lelkes érdeklődőket.

Levendula mezők, melyeken szedd magad akciók is várnak

  • Dörgicse

A Balaton-felvidéken, Tihanytól alig karnyújtásnyira szintén hatalmas területen lila virágmező tárul az ember szeme elé, ha éppen akkor arra jár. A dörgicsei levendula major nemcsak ebben az időszakban várja a látogatóit.

További információk: https://www.levendarium.hu

  • Hőgyész

Tolna megye dimbes-dombos részén található a hőgyészi levendula farm, melyen egyelőre francia levendula termesztés folyik néhány hektáron.  Levendulás termékeiket szeretnék a hungarikumok sorában látni egyszer. https://www.facebook.com/events/414135572393639/

  • Monoszló

A Balaton-felvidéki település még elsősorban a vulkanikus Hegyestűről ismert, azonban itt is nagy területen termesztenek levendulát. A virágzáskor – akárcsak Tihanyban – szedd magad lehetőséget biztosítanak az érdeklődők számára.

További információ: http://www.magyarprovencelevendula.hu/

  • Nyergesújfalu

Esztergomtól 16 km-re a Duna jobb partján is nagy területen termesztik a levendulát, ahol minden szezonban Szedd Magad Levendula Fesztivált is tartanak az Angyalvirág Kertészetben.

További információ: https://www.facebook.com/angyalvirag25/

  • Dunaszentmiklós

Dunaújvárostól mindössze húsz kilométerre, Daruszentmiklóson található egy kevésbé ismert, eldugott levendulás, a Smaragdfarm. A júniusi „Szedd magad levendulát” napokon itt is lehetőség adódik arra, hogy begyűjtsünk néhány csokorra valót a gyönyörű lila virágokból, illetve, hogy bepillantsunk a farm életébe is.

További információ: http://www.smaragdfarm.hu/

A szedd magad akciók pedig akár egész napos programot jelenthetnek kicsiknek, nagyoknak egyaránt. A levendula virág szedési időpontjai helyszínekkel, időpontokkal az interneten is elérhetőek. Érdemes előzetesen informálódni is.

https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6z%C3%B6ns%C3%A9ges_levendula

error: Védett tartalom