Levendulás képek

Tartalomjegyzék

A levendulás képek nagyon népszerűek, hiszen ez a lila virágú kis növény sokak kedvence. A lakás bármely pontját tudjuk ilyen témájú képekkel díszíteni. Látványa megnyugtató, kellemes érzéssel tölti el az embert. A szárított levendula is ugyanilyen hatást ér el, vagy a levendula koszorú is.

Színek hatása

A különböző színek különbözőképpen hatnak ránk és ez igaz akkor is, ha csak elképzeljük azokat. A legerősebben ránk ható színek elsődlegesen: a zöld, a sárga, a vörös és a kék. A színeket gyakran meleg (vörös, narancs és sárga) és hideg (lila, kék és zöld) színekre osztjuk.

Hangulatunkat a színek különbözőképpen befolyásolják.  

A lila harmonikus szín, mely ellazít, megnyugtatja az idegeket, oldja a feszültséget és a stresszt. A lila színt régen a királyok viselték. Ezért gyakran a gazdagságot és a hűséget juttatja eszünkbe. A lila nőies szín. A lila szín ezenkívül a meditálás, a magunkba fordulás és elmélyülés elősegítője. A színekkel együtt az illatok is jótékonyan hatnak a lélekre és a tudatalattinkban keltenek kellemes érzéseket. Gondoljunk csak a különböző aromaterápiában használt illóolajokra, a levendula-, vagy rózsaolajra is.

Levendulás képek

A levendulás képek témája is sokszor a végtelen levendula mező, melynek bár illata nem, de lila látványa gyönyörködteti a szemünket. A színek ugyanis akkor is hatnak ránk, ha csak elképzeljük őket. A lila színnek csak az elképzelésére is nyugalom száll a gondolatainkra, harmóniába kerülünk önmagunkkal. A lila szín ugyanis ellazít, megnyugtat. A meditálás a magunkba fordulás és elmélyülés elősegítője.

A képeken a közönséges levendulán át az angol levendulán keresztül a spanyol levenduláig mindenféle megtalálható a különböző kompozíciókban. De a levendulás képek mindenféle tárgyakon is megjelennek: asztalterítőn, székpárnán, csészéken, bögréken, kancsókon, vázákon. Régóta használjuk díszítő elemként. A kis lila virágok puszta látványa is megnyugtató. Ha pedig szárított levendula áll a vázában és az illata is érződik, akkor a jótékony hatás csak fokozódik. Az illatok ugyanis szintén jótékonyah hatnak a lélekre, a tudatalattiban keltenek kellemes érzéseket. A levendula illata pedig megnyugtat, ellazít, feszültség- és stressz oldásban is segít, ezért is nagyon hatékony az aromaterápiában.

https://kepguru.hu/hatterkepek/cimke/levendula

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom