Levendula koszorú

A levendula koszorú egy nagyon mutatós, dekoratív dísz lehet ajtóra, ablakra. Készíthető akár szálas levendulából, vagy a levendula virágjából is. Az angol levendula, melynek a szára hosszabb a közönséges levendula száránál, tökéletes választás a koszorú készítéséhez. Akár az egyre népszerűbb Szedd magad akciókban is beszerezhetjük a szükséges alapanyagot.

Levendula koszorú készítése

1. Kör alapon szálas levendula csokrok

Hozzávalók:

  • szalma vagy bármely kör alap
  • drót
  • szalag
  • kis csokrokba kötegelt levendula

A koszorúhoz szükséges egy szalma, vessző vagy egyéb kör alap. Erre kell erősíteni a kis nyalábokba fogott levendulacsokrokat dróttal, szalaggal. Körkörösen haladva az újabb és újabb csokrok virágjai eltakarják a drótozott szárakat, beborítják az alapot, szép vastag látványos koszorút eredményezve. Minél kisebbek a csokrocskák, annál szebben lehet elrendezni őket, de természetesen lassabban is készül el az ilyen dekoráció. Nagyon mutatós a levendula virág színéhez választott szalaggal átkötve, felakasztva.

Fontos, hogy friss, könnyen hajló levendulából készüljön, így nem törik a szára és pereg a virága. A kész koszorú kissé veszíteni fog színéből, de így is látványos marad, és illatát is sokáig élvezhetjük.

2. Levendula virágból készített koszorú

Hozzávalók:

  • szalma alap
  • ragasztó
  • levendula virág

A szalmakoszorú alapot be kell kenni alaposan ragasztóval, majd lemorzsolt levendula virágban meg kell hempergetni, amit aztán egyenletesen rá is kell nyomkodni. A virághoz passzoló lila szalaggal felkötve csodálatos dísze lehet a bejárati ajtónak.

A koszorúk többféle variációban készíthetők, melynek csak a fantázia szab határt. Gyönyörű illatos díszei lehetnek ajtónak, asztalnak egyaránt. Erkélyre, balkonra rakva a rovarokat is távol tudjuk tartani vele. A levendula illata és szép színe pedig az idegrendszerre is jótékony hatással van. Látványa és illata is megnyugtat, feltölt, segít a fáradság és feszültség feloldásában. Bátran díszítsük vele lakásunkat!

https://fengshuitrend.blog.hu/2013/07/24/keszitsunk_levendula_koszorut

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom