Levendula galamb ellen

levendula galamb ellen is bevethető, de hogy ez fogja-e a kívánt hatást meghozni, az csak a gyakorlatban derül ki.

A galambok a nagyvárosokban több ezres nagyságrendben fordulnak elő, és nagyon sok kellemetlenséget tudnak okozni. Gyakran piszkítják be a házak falait ürülékükkel, valamint a kötőanyagot is ki szokták csipegetni a tetők cserepei közül. Rendkívül kártékonyak és nehéz elűzni őket, mert nagyon jól alkalmazkodtak az ember jelenlétéhez. Annak érdekében, hogy elűzzük őket az otthonunktól, összeszedtünk pár tippet, amiket bevethetünk ellenük.

Levendula galamb ellen és egyéb házi praktikák

  • légpuskás verzió: sokan elvetik, egyrészt mert nem túl állatbarát, másrészt mivel viszonylag halk, nem eléggé riasztó számukra.
  • fizikai akadályok: hálók, tüskék. Ezek távol tudják tartani a betolakodókat, de nem túl szépek.
  • A balkonládákba a növény mellé érdemes leszúrni pár csokor levendulát és papírforgót, a levendula illata és a papírforgó mozgása hatásos lehet.
  • Kipróbálhatjuk ellenük a fellógatott CD lemezeket is, ezek a napfényben villódzva megzavarják az állatokat és valószínűleg nem merészkednek otthonaink közelébe.
  • hagyományos elektromos riasztó: költségesebb, és egy idő után a galamb immunis lesz a zajra, mert hozzászokik.
  • sólyom: a leghatásosabb módszer minden bizonnyal ez, de nehezen kivitelezhető. Sólymásszal el lehet űzetni, de ha érzékelik, hogy már nem áll fenn a veszély, ismét visszaszoknak.
  • műsólyom, művarjú: Az erkélyre kirakva hatásos lehet, mert megijednek tőle és nem mernek majd leszállni. Azonban változtatni kell a helyét, mert ehhez is hozzászoknak, ha ugyanott látják.

Sokszor látni a parkok környékén, hogy – főleg idős emberek – etetik a galambokat. Ha ilyet látunk szóljuk nekik nyugodtan, hogy persze fontosak az állatok, de a galamb fertőző betegséget hordoz. Ne tegyük ki magunkat és gyerekeinket (például homokozókban stb.) ennek a veszély forrásnak.

http://kertesz.blog.hu/2017/04/23/tippek_varosi_galambok_ellen

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom