Tartalomjegyzék
A levendula fagyi egy igazi különlegesség, nagy kedvence a levendula ízéért rajongóknak. Ritkán találkozunk vele cukrászdákban, azok közül is inkább a kézműves fagylaltozókban lelhető fel. Ezért inkább próbálkozzunk a házi készítéssel. Ugyanilyen elven és hozzávalókkal többféle házi ízesítésű fagylat receptjével érdemes kísérletezni, igazán csak a fantáziánk szabhat határt.
Levendula fagyi recept
Hozzávalók:
- 2 tubus sűrített tej
- fél liter tejszín
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál szárított levendula virág
- pár csepp lila ételszínező
Levendula fagylalt elkészítése:
- A tejszínt és a sűrített tejet alaposan összekeverjük, és addig verjük, amíg sűrű kemény állagú nem lesz.
- A levendula virágot és a cukrot össze kell keverni és a tejszínes keverékhez hozzáadni.
- Ehhez keverjük még a lila ételfestéket és azzal is összekeverjük.
- Az egészet betesszük a fagyasztóba, hogy megdermedjen, ezután fogyasztható.
Fehér csokiból is készülhet levendulás fagyi: http://chiliesvanilia.hu/2008/06/23/levendulas-fehercsokolades-hazi-fagylalt/
Azonban levendulából nem csak fagylat, de szörp és más különlegességek, mint pl. a levendulás rózsa dzsem is készíthetők. Napjainkban ugyanis ez a nagyon illatos fűszer- és gyógynövény egyre nagyobb teret hódít a gasztronómiában is. Igazán érdemes kísérletezni vele.
A levendula illata jótékonyan hat a lélekre, segít ellazulni, töltekezni, erőt gyűjteni, megszabadulni a fáradságtól, feszültéstől. A lila szín pedig tovább erősíti az elleazulást, megnyugvást, hiszen ez a szín a meditálás, a magunkba fordulás és elmélyülés elősegítője. Próbáljuk ki egy levendulafagyi kehely társaságában!
Vissza a kategória cikkeihez