Levendula fagyi

A levendula fagyi egy igazi különlegesség, nagy kedvence a levendula ízéért rajongóknak. Ritkán találkozunk vele cukrászdákban, azok közül is inkább a kézműves fagylaltozókban lelhető fel. Ezért inkább próbálkozzunk a házi készítéssel. Ugyanilyen elven és hozzávalókkal többféle házi ízesítésű fagylat receptjével érdemes kísérletezni, igazán csak a fantáziánk szabhat határt.

Levendula fagyi recept

Hozzávalók:

  • 2 tubus sűrített tej
  • fél liter tejszín
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál szárított levendula virág
  • pár csepp lila ételszínező

Levendula fagylalt elkészítése:

  1. A tejszínt és a sűrített tejet alaposan összekeverjük, és addig verjük, amíg sűrű kemény állagú nem lesz.
  2. A levendula virágot és a cukrot össze kell keverni és a tejszínes keverékhez hozzáadni.
  3. Ehhez keverjük még a lila ételfestéket és azzal is összekeverjük.
  4. Az egészet betesszük a fagyasztóba, hogy megdermedjen, ezután fogyasztható.

Fehér csokiból is készülhet levendulás fagyi: http://chiliesvanilia.hu/2008/06/23/levendulas-fehercsokolades-hazi-fagylalt/

Azonban levendulából nem csak fagylat, de szörp és más különlegességek, mint pl. a levendulás rózsa dzsem is készíthetők. Napjainkban ugyanis ez a nagyon illatos fűszer- és gyógynövény egyre nagyobb teret hódít a gasztronómiában is. Igazán érdemes kísérletezni vele.

A levendula illata jótékonyan hat a lélekre, segít ellazulni, töltekezni, erőt gyűjteni, megszabadulni a fáradságtól, feszültéstől. A lila szín pedig tovább erősíti az elleazulást, megnyugvást, hiszen ez a szín a meditálás, a magunkba fordulás és elmélyülés elősegítője. Próbáljuk ki egy levendulafagyi kehely társaságában!

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom