Kézműves levendula szörp

A kézműves levendula szörp a levendula iránti kereslet fellendülésével, egyre keresettebb az utóbbi időben. Vásárolhatunk készen egyre több kézműves bolt kínálja termékei között, de bátran nekiállhatunk az otthoni elkészítésének is.

Kézműves levendula szörp recept

Hozzávalók:

  • 6 db kezeletlen citrom
  • 1 kg cukor (vagy méz, xilit stb.)
  • 2 dl-nek megfelelő csészényi levendula virág 

A levendula szörp elkészítése:

  1. A citromot alaposan meg kell mosni, sikálni.
  2. A gyümölcshúsát és a héját apró darabokra kell vágni.
  3. 1 liter vízben alaposan meg kell főzni.
  4. Ebből a léből készítsünk 1 kg cukorral szirupot.
  5. Le kell venni a tűzről és ebbe a keverékbe kerül bele a csészényi megmosott szárított levendula.
  6. Így kell hagyni néhány órán keresztül ázni (akár egy éjszakára is lehet), hogy az illóolaj kiázzon és az ízek összeérjenek.
  7. Ezt követően le kell szűrni majd újra felforralni.
  8. Így forrón az alaposan átmosott üvegekbe, és onnan száraz dunsztba.

Nem szükséges bele tartósítószer, se egyéb más adalék anyag. A színe inkább barnássárga, nem lesz lila, de az íze kárpótol ezért!

Fogyasztáskor citrommal ízesíthetjük, díszíthetjük. Benne lesz a nyár nap érlelte, felejthetetlen íze. A levendula szörp illata is már nyugtatólag hat az idegrendszerünkre, bár a levendulaolaj illata még erősebb hatással bír. Előmozdítja a nyugalmi állapot helyreállítását és szabályozza a szorongásos élethelyzetekben jellemző szapora és felületes légzést.

Kézműves levendula szörp vásárlási lehetőségek

Kézműves levendula szörpöt, – vagy más ízesítésűt is – több webáruházban is el lehet már érni, illetve lehet rendelni is. Akinek nincs ideje otthon készíteni, az se keseredjen el! Ráadásul nemcsak szörp, de különböző levendulával ízesített egyéb termékek pl. levendulás rózsa dzsem és más különleges lekvárok is elérhetők. A levendula ugyanis megállíthatatlanul tör be a gasztronómia világába is.

https://ostermeloitermekek.hu/magyar-termek/levendula-szoerp/

Címlapkép: Levendula szörp (forrás: http://bernuskaa.hu/levendulaszorp)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom